tiistai 29. lokakuuta 2019

Yhteenveto kilpailukaudesta 2019

Tallimme kilpakuljettajat osallistuivat kaikki kiitettävästi viikoittain järjestämiimme paikalliskisoihin, sekä Lappeenrannassa ajettuun neljän osakilpailun Etelä-Karjalan VPCX-cupiin. Tässä kilpailukauden yhteenvedossa ajan säästämiseksi keskitymme tarkastelemaan vain niitä kisoja, jotka ovat valtakunnallisesti ilmoitettuja järjestäjän toimesta.

Tallimme kilpakuljettajina tällä kaudella olivat: Aaro, Antti, Eino, Matti, Mika ja Veli. Mika osallistui ahkerasti viikkokisoihimme, mutta suurilevikkeisimmin ilmoitettuihin vähemmän tänä vuonna.

Aaron kilpailuohjelma:

Kuva: H. Hellsten

27.4. Mattila MTB MAPX SM 2019, Lappeenranta, SM-hopeaa sarjassa M/N12.
18.5. Kuusankoski MTB, 3. sija sarjassa miniMTB 2,6km. Nosti itsensä maalisuoran loppukirissä podiumille.
30.5. Teppanala MTB XCO, Imatra, 3. sija sarjassa 4,5km M/N12.
2.6. Korso 96 MTB, Vantaa, 17. sija sarjassa 10km M12.
29.6. Tahko MTB, Nilsiä, DNS, sarja miniMTB jäi väliin flunssan vuoksi.
10.8. Imatra MTB, 11. sija sarjassa 10km M12.
13.8. Jänhiälän tempo 50v, 4,5km:n hiekkatietempo entisen asfalttikympin sijaan, Joutseno, Lappeenranta, 7. sija sarjassa 4,5km M/N yleinen.
25.8. Finlandia MTB, Hollola, 9. sija sarjassa 10,5km Hobby-Finlandia.
31.8. Paloski MTB, sarja juniorit 6km jäi väliin flunssan vuoksi .
5.10. HELCX Cupin 2. osakilpailu, Lappeenranta, 4. sija sarjassa 3x n.1,5km M12.
Mainittakoon, että Aaro oli kaikki nämä kisat ajaessaan vielä 10vuotias M12-sarjassa. Loppuvuodesta syntyneiden riemua:)

Antin kilpailuohjelma:

27.4. Mattila MTB MAPX SM 2019, Lappeenranta, SM-kultaa sarjassa M yleinen.
11.5. SM-duathlon, Jyväskylä, 12. sija sarjassa M35.
30.5. Teppanala MTB XCO, Imatra, 3. sija sarjassa 11,3km M yleinen.
2.6. Korso 96 MTB, Vantaa, 14. sija sarjassa 64km M yleinen.
9.6. Valkeakoski MTB, 7. sija sarjassa 60km M yleinen.
13.7. Anjala Run goes Polkujuoksu, 2. sija sarjassa 13km M yleinen.
21.7. Pyhän Olavin Maraton, Savonlinna, 4. sija sarjassa 10,6km M yleinen.
10.8. Imatra MTB, 2. sija sarjassa 32km M yleinen.
18.8. Valtteri Bottas Duathlon, 5km maastojuoksua + 20km maastopyöräilyä + 3km maastojuoksua, Pajulahti, Nastola, 6. sija sarjassa M yleinen.
31.8. JOMA Trail Run, Myllymäki, Joutseno, Lappeenranta, 1. sija sarjassa 8,5km M yleinen.
14.9. SM-polkujuoksu, Tampere, SM-kultaa sarjassa 7km M35.
5.10. HELCX Cupin 2. osakilpailu, Lappeenranta, 1. sija sarjassa 40min Harraste M yleinen. Voitti koko lähdön, jossa mukana oli myös M Cat 3 cyclocross -sarja.
12.10. X-Run, Rauha, Lappeenranta, 3. sija sarjassa 9,5km M yleinen.
9.11. NyNy:n Polkujuoksu, Lappeenranta, 2. sija sarjassa 11,5km M yleinen.

Einon kilpailuohjelma:

27.4. Mattila MTB MAPX SM 2019, Lappeenranta, 4. sija sarjassa M yleinen.
18.5. Kuusankoski MTB, 9. sija sarjassa 18km M15. Rengas puhkesi puron ylityksessä. Sai Velin varakiekon lainaksi, mutta sijoituksia karkasi toki jonkin verran muutaman sadan metrin talutuksessa kiekon luokse.
30.5. Teppanala MTB XCO, Imatra, 7. sija sarjassa 11,3km M yleinen.
8.6. Korkeakangas XCO, Valkeakoski, 4. sija sarjassa 12,9km M Harraste.
6.7. Köykäri XCO, Kokkola, 4. sija sarjassa 8km M14.
7.7. Larsmo XCO, Luoto, 4. sija sarjassa 7,4km M14.
5.10. HELCX Cupin 2. osakilpailu, Lappeenranta, 1. sija sarjassa 30min M14.
26.10. HELCX Cupin 5. osakilpailu, Espoo, 3.sija sarjassa 30min M14.

Matin kilpailuohjelma:

27.4. Mattila MTB MAPX SM 2019, Lappeenranta, SM-pronssia sarjassa M yleinen.
18.5. Kuusankoski MTB, DNFTR sarjassa 34km M18 eli keskeytti kärjen tuntumassa n. 18km:n kohdalla renkaan litkujen karkaamiseen puron ylityksen terävän vastakiven kulmaan tulleen iskun seurauksena kuten monet muutkin eri sarjoissa.
30.5. Teppanala MTB XCO, Imatra, 4. sija sarjassa 11,3km M yleinen.
2.6. Korso 96 MTB, Vantaa, 8. sija sarjassa 32km M16. Ennen puolen välin huoltoa takarenkaan paineet karkasivat alle yhden bar:in jossakin jympsyssä. Aika koomista, ettei noin suuressa tapahtumassa ollut pumppua huoltopaikalla:) Matti ajoi keskikastiin n. 20km luttanalla renkaalla, joten oli ihan tyytyväinen. Olisihan heikot paineet voineet hävitä loppumatkalla kokonaankin.
29.6. Tahko MTB, Nilsiä, jäi väliin flunssan vuoksi. Tarkoitus oli ajaa sarjassa 45km M yleinen.
4.8. Vierumäki XCO, Korso, Vantaa, 5. sija sarjassa 17,2km Harraste.
10.8. Imatra MTB, 4. sija sarjassa 32km M16.
25.8. Finlandia MTB, Hollola, 4. sija sarjassa 36km Puoli-Finlandia M18.
31.8. Paloski MTB, jäi väliin flunssan vuoksi. Olisi ajanut 25km Kuntosarjassa, koska kilpasarja olisi ollut jo 50km.
29.9. Evo MTB, Hämeenlinna, 3. sija sarjassa 40km M yleinen kilpasarja. Matin kaikkien aikojen paras onnistuminen suhteessa tasoon ja osallistujamäärään!
5.10. HELCX Cupin 2. osakilpailu, Lappeenranta, 6. sija sarjassa 40min Harraste M yleinen.

Mikan kilpailuohjelma:

Kuten alussa mainittiin, oli Mika paikalliskisojen vakiokalustoon kuuluva. Hän voitti esim. Simpele MTB:n puolikkaan eli 8km:n matkan. Isommissa kilpailuissa lankesi Mikalle, kuten kuvassakin näkyy, huoltajan hommat. Hän tarjosi usein myös kuljetusapua tallimme kisareissuilla pyöräkalustolle ja ajajille. Kiitos Mikalle!

Velin kilpailuohjelma:

18.5. Kuusankoski MTB, 6. sija sarjassa 18km Kuntosarja.
30.5. Teppanala MTB XCO, Imatra, 8. sija sarjassa 11,3km M yleinen.
2.6. Korso 96 MTB, Vantaa, 70. sija sarjassa 32km M yleinen. Muutama sija ehti pudota kun puolivälin jälkeen tyhjeni takarengas jossakin jympsyssä. Sai kuitenkin ilmaa eräältä katsojalta pyydettyään sitä. Muutaman kymmentä metriä piti vain taluttaa. Keskikastin sijoitus oli jokatapauksessa yllättävän hyvä Velin tasoon nähden.
4.8. Vierumäki XCO, Korso, Vantaa, DNF sarjassa 17,2km Harraste. Keskeytys johtui kaatumisesta louhikkoon ja käsivarren luun lähtemisestä sijoiltaan olkapään montusta. Vasta Peijaksessa saatiin takaisin paikoilleen.
10.8. Imatra MTB, jäi väliin sairasloman vuoksi sarjassa 32km M yleinen.
25.8. Finlandia MTB, Hollola, jäi väliin sairausloman vuoksi sarjassa 36km Puoli-Finlandia M yleinen.
31.8. Paloski MTB, jäi väliin flunssan vuoksi. Olisi yrittänyt ajaa ehkä olkapään kuntoutusjaksosta huolimatta 25km Kuntosarjassa.
29.9. Evo MTB, Hämeenlinna, 6. sija sarjassa 20km M/N Retki.
5.10. HELCX Cupin 2. osakilpailu, Lappeenranta, 21. sija sarjassa 40min M Cat 3.

Veli osallistui myös Kaakon tempocupin Konnunsuon ja Kouvolan osakilpailuihin, mutta loukkaantuminen XCO-kisassa vei mahdollisuuden osallistua jäljellä oleviin. Tätäkään cuppia ei ilmeisesti ilmoitettu valtakunnallisesti, joten emme laita näitä ylläolevalle listalle.